Arbejdslivets høje krav – kan vi overhovedet blive robuste

af Krista Koldborg Moeller

https://www.avisen.dk/sygeplejerskes-aerlige-stress-historie-fyr-chefer-de_462984.aspx

Har netop læst dette indslag fra en sygeplejerske, som så fint og ærligt beskriver hvad der netop er på spil på mange arbejdspladser. Jeg tror mange kan genkende sig selv, har hørt venner, familie eller bekendte fortæller om sådant et arbejdsliv.

Jeg var træt som et alderdomshjem men kunne ikke rigtig sove. Jeg kunne sidde til møder i timer og ikke ane bagefter, hvad vi havde talt om. I månederne efter jeg holdt op, begyndte verden igen at give mening, osteklokken om mit hovedet forsvandt simpelthen.
LISE MÜLLER
BLOGINDLÆG AVISEN.DK

Tegn på stress kan for nogle virke som et svaghedstegn. Vi arbejder videre: ” vi skal nok klare det, vi skal bare lige… så bliver det bedre….” mens du hører om endnu en rigtig god kollega, der har fået nyt arbejde og derfor rejser. Og i morgen skal I tage imod en ny kollega – du orker ikke rigtig at tage imod – det er den 5. nye på et ½ år. Du husker da du selv startede, blomster på bordet, god snak ved bordet, morgenbrød og varm kaffe. Alle sommerfuglene i maven over at have landet det her job. Og nu skammer du dig over, at du ikke har samme energi til at være sød mod de nye.

I virkeligheden misunder jeg slet ikke mellemlederne, men deres mod til at gå i dialog med medarbejderne, altså den ægte dialog, hvor man ikke nødvendigvis har de rede svar på forhånd, mangler simpelthen mange steder i den offentlige sektor.
LISE MÜLLER
BLOGINDLÆG AVISEN.DK

Arbejdslivets høje krav – kan vi overhovedet blive robuste?

Magtesløshed er ifølge forskning en af de største årsager til nedstemthed og stress. At der ikke er noget at gøre eller det nytter ikke – er et udtryk for resignation.
I coaching er en vigtig præmis, at få mennesker til at opdage og bruge deres indflydelsesmuligheder.

Må jeg stille dig spørgsmålet:

”Hvis nu alle andre bliver ved med at gøre det, de hele tiden har gjort, hvad kan du så gøre anderledes?”

Jeg vil gerne udfordrere dig på dette spørgsmål – jeg siger ikke at arbejdspladsen, samfundet, politikkerne mv. ikke også har en plads i løsningen. Men at bevæge dig væk fra tanker som offer for ydre begivenheder, og til at blive et aktivt, handlende menneske, der har indflydelse på sit eget liv. Jeg mener, at det kan være første skridt mod at blive robust og bevidst om dine muligheder.

En rigtig dejlig dag til dig!
Krista.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest