Når livet kører på automatpilot.

af Krista Koldborg Moeller

Handler det for det meste om at ”overleve hverdagene”. Som et maratonløb uden pause. At du ind imellem får sagt ja til noget, som ikke var den bedste beslutning for dig, og at du ikke altid er klar over, hvorfor du gør, som du gør. Hvad der faktisk var det bedste for dig? Fordi du har glemt at mærke efter.
Så har vi sat vores liv på automatpilot, og der er stor fare for, at du går glip af det.

Går du glip af dit liv?

Kender du Sofie?

Sofie er veluddannet, hun er god til sit arbejde. Hun ved alt om børneopdragelse, eller kan i hvert fald finde det på nettet, hvis hun er i tvivl. Hun sætter sig ind i alt – hvad der sker i nyhederne, hvad der sker i børnehaven, læreplaner mv. Er med i forældreråd og er faktisk bare god til at tænke. Så meget, at hun også tænker om natten. Hun bliver ked af det, når hun går glip af noget – for så fremstår hun sikkert usikker, uden kontrol og hvad nu ellers folk tænker om hende.
Sofie tager ansvar, faktisk kan man være sikker på, at Sofie løser de opgaver, der bliver stillet. Hun tager også ansvar for andres opgaver – måske fordi hun ikke altid helt kan se, om ansvaret var hendes eller en andens. Den eneste Sofie ikke tager ansvar for, er sig selv – der springer Sofie over, for det har hun ikke tid til.
Sofie bliver ofte følelsesmæssigt kapret. Når hun har diskuteret med nogen, fylder det længe i hendes hovedet. Tit slutter hendes tanker triste, fordi det måske handler om hendes utilstrækkelighed.
Sofie er meget online. Hendes telefon er altid indenfor rækkevide. Og selvom hun plages af dårlig samvittighed når hun kigger den, så har hun faktisk også svært ved at være til stede sammen med hendes børn når den er væk – der kunne jo dukke noget vigtig op.
Sofie går sent i seng, mest fordi hun næsten ikke orker at starte på en ny dag, men også fordi der altid er mange ting, der lige skal gøres. Ting Sofie ikke siger pyt til.

SLÅ AUTOMATPILOTEN FRA

At skabe bevidsthed om hvad du gør, gør dig i stand til at træffe robuste valg, der er hensigtsmæssige på den lange bane. Når vi bliver bevidste, står vi stærk den dag modstand møder os – vi har ekstra travlt, vores børn møder udfordringer, vores nærmeste bliver syge, vores job presser os eller hvad der ellers dukker op. For der skal nok dukke noget op – det er en del af livet. Og måske står du allerede nu og har svært ved at trække vejret.

Det skal du ikke – du skal gøre noget nyt. Du skal starte med at træffe et valg:
Du fortjener at leve det liv, som giver mening for dig. Og det kan jeg hjælpe dig med.

De bedste hilsner

Krista

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest