Når julestress overtager juleglæden…

af Krista Koldborg Moeller

Alle dem, der trænger til juleferie nu! rækker hånden op!

Er du nået dertil, hvor julestressen overtager juleglæden.

December er jo på mange måder en fantastisk måned! Specielt hvis der er børn. Magien, hyggen, vi samles og glæder hinanden med overraskelser, gaver og hemmeligheder.
Men de fleste af os kan nå et punkt, hvor vi ikke kan følge med. Gavmildheden og væren for din næste afløses hurtigt af sure miner, når vi føler os bagefter, det grå, triste vejr, mange opgaver og løse ender på arbejdet, der skal nås og det ene arrangement efter det andet med børnenes institutioner, for ikke at snakke om de gaver vi igen i år kom bagud med….

Der er sikkert også andre tidspunkter i dit årshjul…

Hvor du bliver stresset. Det er måske ikke bare en december ting. Det har det ikke været for mig. Jeg havde et tidspunkt i mit liv, hvor jeg hele tiden jagede weekenderne og ferien. Kiggede i min arbejdskalender, hvornår jeg havde fri igen. Og når jeg endelig havde fri, var det jo ikke tid til mig selv. Der stod børnene klar, madplaner, vasketøj og andre hængepartier fra ugens løb. Og wupti – så var det mandag igen.

Den største gave jeg har givet mig selv

Jeg kender mine stresssignaler meget tydeligt. Jeg ved nøjagtig ,hvornår jeg har ”fældet mig selv”. Viden om min egen robusthed har ændret min tilgang for altid. Jeg løber også stærkt, og mister overblikket og de bedste intentioner. Men når det pludselig går FOR stærkt, så ved jeg også præcis, hvor jeg skal sætte ind. Hos mig handler det om at slippe kontrollen, og finde det positive fokus. Jeg giver simpelthen slip på:

• Hvad andre tænker.
• På andres problemer.
• På ikke at nå alting.
• Jeg skal ikke vide alt.
• Jeg skal ikke gøre alt.

Jeg siger pyt! Og tilgiver mig selv for alt det, jeg ikke nåede. Og takker mig selv for alt det, jeg faktisk nåede.

At kunne slippe kontrol og tage indre kontrol over mit fokus, er noget jeg dagligt træner. Fx når jeg laver en hadeopgave først på dagen, og når jeg mentaltræner for at holde fokus og give hovedet ro.
Mine robusthedsforløb bygger netop på at finde den bevidsthed. For vi er alle skruet forskelligt sammen, og vi skal tit rette vores indsats et andet sted end vi troede.

På søndag i adventskalender skal vi ud og finde positiv fokus! Det glæder jeg mig til! Vi ses!

Bedste hilsner

Krista!

 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest