Apropro #2

af Krista Koldborg Moeller

Jeg har taget en beslutning om julen, som ikke var nem…

Jeg elsker alle højtider, fødselsdage mv. Og de sidste år har vi virkelig kunnet mærke, at børnene også har taget det til sig, og husker det. Nu nærmer julen sig, og de har lagret dejlige minder om julemanden, and og risalamande, danse om juletræ, juletræsfest og hold nu fast: PAKKEKALENDER. Det var jo også en virkelig hyggelig ting, da det først kun var Laurits, så kom Astrid med, og sidste år var der 3 x 24 pakker, da Gustav også kom med. Egentlig kan jeg godt få købt de gaver, pakket dem ind osv. Tænker også praktisk, så de får strømper, fredagsslik mv. MEN hvad der virkelig ikke hænger sammen for mig er ALT det (ubrugelig) legetøj. Vi er ved at drukne i legetøj. Vores unger er gode til at lege sammen om legetøjet, og det er fedt. Så ligger der legetøj, som måske kun appellere til én af dem, så bliver det sjældent brugt. Og i deres verden er det sikkert ikke rod. Men i min er det både rod og i strid med mine værdier om simple living.

Så i år slog tanken mig. Er vi kommet dertil, hvor de kun skal have i weekenden?

Da først den tanke var født, blev den haglet ned af alle de gode tanker om hygge, børnenes glæde, når de dagligt kommer ned om morgenen og pakker op. Alt det jeg har bygget op som dejlige, varme minder og som fryder mit moderhjerte – jeg gør noget godt – altså væk med dårlig samvittighed.
Men nu var tanken jo kommet, og jeg kunne jo faktisk mærke, hvor meget varme og lethed det fyldte min krop. Så beslutningen er nu taget! Kun gaver fredag, lørdag og søndag. Jeg ved godt, at nogle af jer læsere tænker. Er det nu virkelig et problem, og der jo stadig masser af gaver osv.

Men min pointe er: om det er kalendergaver, gaver juleaften (er der nogen der kan se juletræet for gaver?) 10 julefrokoster i streg (som jeg i øvrigt hører mange voksne jamre over ” alt det vi skal, suk”) så gælder nedenstående uanset hvad:

• Hvad vil inderst inde fylde dig med glæde, energi og den gode juleånd?
• Hvad giver dig julestress, allerede inden vi skriver den 1.december…
• Hvad er (hånden på hjertet) noget du gør, for at tilfredsstille dit ”vi plejer jo”?
• Og hvad gør du, fordi du bliver påvirket til at gøre det? Sweetdealkuponer til slotsjulehygge, facebookopslag, reklamer osv. Det sidste er svært at afkode, fordi vi følelsesmæssigt bliver kapret,uden vi opdager det.

Har du en juletradition, der skal kigges efter i sømmene?
Og til sidst: Prøv at lukke øjnene, træk vejret roligt 10 gange, og lade tankerne om jul fylde dig. Hvad har dine tanker til fælles?

På forhånd glædelig, fredelig, antistressende jul!

PS. På et Robusthedsforløb bliver du taget i hånden sammen med mig. Vi gør rigtig mange ting ubevidst, som IKKE er til gavn for vores robusthed. Den gode nyhed er: at det er faktisk super nemt, og du vil slet ikke kunne lade være, når først du mærker forskellen! Få et personligt træningsprogram med mig, og stå mental stærk!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest