Hvis du vil leve drømmen, skal du være vågen!

af Krista Koldborg Moeller

Jeg blev rigtig glad, da jeg læste artiklen fra DIN AVIS. Jeg havde besøg af Pia Asvig kort før påsken. De havde hørt om mit arbejde med stresshåndtering og robusthed – og ønskede at sætte fokus på dette op til påske – hvor folk måske havde brug for at komme ned i gear og ”tænke sig om”.
Udmærket – det kan jeg snakke om i timevis – så det var slet ikke svært. Og det var også det, der skete den formiddag – jeg snakkede i timevis – og Pia skrev og skrev?

Hvordan det så ender – det har jeg jo ingen indflydelse på – så da de første Sms’er tikkede ind om artiklen, der sad jeg ved Glyngøre sammen med min familie – på påskeferie og havde tjekket ud online. Men jeg MÅTTE jo ind og se, hvordan det så ud, og hvad der var blevet skrevet. Og hold nu op… Jeg blev positivt overrasket?

cof

Sluk mobilen?

Jeg har tidligere været i Amtsavisen og på P4. Men den her artikel var virkelig MIG og mit budskab. Hele min passion, og det jeg så gerne vil ud med. Så jeg blev rigtig glad.

Egentlig er mit budskab ikke at slukke telefonen. Det må du selv om. Men jeg vil gerne lige kort skrive om det:

Det virker for mig at tildele mig skærmtid, fordi jeg er ”nyhedsafhængig”. Jeg interesserer mig generelt for samfund, politik mv. Og så er jeg meget nysgerrig på mennesker – hvordan træffer de valg, lever deres liv, hvorfor gør de, som de gør. Men det er bestemt heller ikke godt for mig – jeg ved, at det er en dopaminkilde for mig.

Det (dopamin og hjernen) vil jeg ikke skrive mere om her – det er der lavet utallige af undersøgelser på – vi er afhængige af de sociale medier – tænk bare på hvor svært det kan være, at hive dit barn væk fra IPad ‘en, sådan sidder du også ubevidst med telefonen på dig hele tiden. Lige en test: ved du ikke altid hvor din telefon er? Men nøgler, gymnastiksko, madpakker, aftaler mv oftere bliver glemt. Jeg ser masser af forældre, der er til fodbold og gymnastik med børnene, mens de ”nyhedsjunker” den ude på sidelinjen – men de har sørme slet ikke tid til at involvere sig frivilligt som træner mv. Tænk bare lige over det… Telefonen stjæler min tid og mit nærvær – og det kaprer også mine følelser. Jeg bliver bange for at verden er et farligt sted: med terrorister, dårlig velfærd, ubådsager og børn, der sulter. Men jeg læser ALT om det. Sagen er bare, at faktisk er det mere fredeligt end nogensinde. Men at vi har adgang til nyheder og de sociale medier 24 / 7 – hvor vi måske før så TV-avisen ½ time om aftenen – påvirker os i høj grad. Hjernen tror jo, det er sket 100 gange. Derfor slukker jeg i perioder.

En hjertesag

Det, der er mit virkelige budskab handler om DIG! Om at mærke efter hvad der er rigtig for DIG! Vi er mentalt udfordret som aldrig før- det er en kendsgerning.

Og når det er sagt, er du nødt til at vide, hvordan du passer på dig selv. Du SKAL prioritere dig selv som nr. 1. Du skal skabe en hverdag, som støtter dig positivt. Derfor skal du hoppe ud af hamsterhjulet. Hamsterhjulet er for mig et billede på, at vi løber hurtigere og hurtigere, men vi kommer reelt ingen vegne.

Vi gentager dag efter dag, uge efter uge, måned efter måned – og vi mister til sidst meningen med, hvad vi foretager os. Vi fylder mere og mere på – i jagten på lykken – den lykke vi tror andre (på de sociale medier bla.) har fundet.

Men du er unik – du skal finde din egen balance og strategi.

Nøglen til en sund og glædesfyldt hverdag handler om at bliver gode venner med dig selv. Det er faktisk en smule arrogant at tro, at livet bare giver dig lykke. Du skal selv aktivt sætte fokus på det og begynde at tage dig selv alvorligt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest