Ingen kan tåle at køre på højtryk hele tiden.

af Krista Koldborg Moeller

Vores hjerne er heldigvis sådan indrettet, at den kan køre på en særlig frekvens, hvor vi kan præstere særlig godt, have mange bolde i luften – være helt vildt effektiv og se den ene ting efter den anden blive løst. Vi har succes og bliver rost for at være helt vildt gode! Måske bliver du nærmest høj, mens du er i det – du føler dig energifyldt, produktiv og stærk!

Men hjernen er IKKE indrettet til at køre sådan hele tiden – den brænder varm, sender dig forskellige signaler om at skrue ned fx:

• Tankemylder – du har svært ved at finde ro, tankerne kører rundt om natten, når du kører bil mv.
• Kortluntet – du bider lidt mere af dine omgivelser, og hører dig selv råbe af børnene.
• Gråd labil – du kan mærke en enorm trang til bare at græde og kan blive rørt af selv små ting.
• Hukommelsessvigt – du glemmer fødselsdage, store som små begivenheder – hvad du lige har besluttet og kan stå i Brugsen og ikke huske, hvad du skal købe.

Til trods for alle ovenstående signaler er vi mange, der vælger at overhøre dem. Og vi skruer op for effektiviteten, hvor vi jo mærker energi og glæde over at få løst noget. Vi gør faktisk det modsatte af, hvad vi burde gøre:

Få hjernen i tomgang.

Har du haft stress, ved du godt hvad der sker lige om lidt: Du brænder sammen. Og det kan faktisk ses ved alvorlige tilfælde af stress, at der er sorte områder i hjerneaktivitet, der ikke kan tænde igen. Måske du har været stresset eller hørt folk fortælle, at det aldrig helt bliver det samme, som før de fik stress. Måske skal de leve med lidt hukommelsesvigt mv.

DU MÅ SIMPELTHEN IKKE VENTE PÅ DET!

Mit bedste råd er at LYTTE til dig selv. En af mine kunder sagde til mig, at det går lynhurtig med at falde ned i ”stresshullet” men er et kæmpe og livslangt arbejde at komme op igen, og få et stressfrit liv igen.

Så hvornår vil du lytte til dine signaler og tage dem alvorligt?

PS: HUSK der er er særlig tilbud på ROBUSTHEDSFORLØB – køb inden den 30. december og spar op til 750 kr.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest