Jeg bruger den sidste dråbe energi …

af Krista Koldborg Moeller

Jeg bruger den sidste dråbe energi ……på at redde andre og passe mit arbejde.

Hvad har du energi til i dag?

Kender du de her (dårlige) undskyldninger?

 • Jeg har ikke tid.
 • Jeg er ikke motiveret.
 • Jeg får det bare ikke gjort.
 • Jeg glemmer det efter nogle dage.
 • Jeg er et fjols til at gennemføre ting.
 • Jeg kan bare ikke.
 • Jeg har for travlt.
 • Jeg har det jo så nogenlunde.
 • Jeg orker det ikke.
 • Det er svært.
 • Jeg er bange for at blive så lækker, at min mand forlader mig (jep, den har jeg hørt)
 • Jeg er bange for at få succes – for så går min mand sikkert fra mig (også den her)
 • Hvis jeg begynder at bruge tid på mig selv, så bliver andre kede af det.
 • Jeg tror ikke på, det virker (så jeg gør, som jeg plejer, som heller ikke giver mig det ønskede resultat)
 • Jeg har ikke så god erfaring med sådan noget.
 • Jeg har ikke fortjent det.

 

Det her er en række af ting, jeg har hørt folk indvende, når jeg spørger:

Hvad står i vejen for, at du går ud og gør dét, du drømmer om?

Hvad forhindrer dig i få balance i dit familieliv?

Hvad gør, at du ikke er værd at passe på?

Når jeg beder folk definere det liv, de drømmer om, er der ofte flere ting på spil. Mange har først og fremmest svært ved at tro på, at de kan få det liv, de drømmer om – så de lader være med at drømme.

 

Andre véd med sikkerhed, HVAD de vil, og at de ikke længere vil have det sådan, som de har det nu. Det skal være slut.

 

Men tilfælles har de, at de på deres vej mod at nå målet, vil blive mødt af udfordringer – bump på vejen. Og for nogle er de bump nok til, at de vender om.

 

Sorry – men det er bullshit.

 

På trods af alle dine gode intentioner og planer, så kender jeg også godt ovenstående undskyldninger. Og det er frygten, der taler. Det kan være frygten for det, vi mister (selvom det du mister, ikke er godt for dig, er det velkendt for dig fx selvsabotage), frygten for at tabe ansigt, frygten for at skille sige ud, frygten for at fejle. Når du møder denne frygt, så spørg dig selv:

 

–                     Hvad forhindrer mig i at komme i gang?

–                     Hvad forhindrer mig i at fortsætte?

–                     Hvad handler det i virkeligheden om?

 

I bund og grund vil du jo gerne bare passe godt på dig selv. Det er en rigtig god hensigt! For på den måde begynder du at tage dig selv alvorligt. Men lytter og handler du efter frygten – så tager du ikke dig selv alvorligt. Der er derfor stensikker garanti for, at du IKKE får det liv, du drømmer om – du får det liv, du frygter. Så i bund og grund står du med en megastor beslutning:

 

Vil du ændre kursen i dit liv og få de resultater, du drømmer om?

 

Eller vil du fortsætte med at vælge de løsninger, som ikke giver dig det ønskede resultat?

 

At behandle dig selv med respekt og kærlighed – og ikke mindst blive gode venner med dig selv, er nøglen til en sund og glædesfyldt hverdag. Det er ikke kun godt for dig – det har stor afsmittende effekt på din familie, dine børn, din mand/kæreste og på din karriere.

 

Så hvad vælger du?

Er du ikke sikker på, hvad der er rigtig for dig?

Hvad er din undskyldning?

Hvad er din største forhindring?

Læs lige det hele igen – prøv at svare ærligt over for dig selv.

 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest