Når dét du ser – er smertefuldt…

af Krista Koldborg Moeller

Den dag du indser, at livet ikke blev, som du ønskede – kan være en smertefuld dag – men kan være dag 1 på din rejse.
Det er din beslutning.

Det kan være meget smertefuldt at se sit liv efter i sømmene. Det kan gøre så ondt, at vi vælger at lade være, og ”gøre som vi plejer”. Gøre som vi plejer, handler om at vi får styr på de basale behov, måske du kender Maslow og de nederste trin på pyramiden? Altså have styr på børnenes ve og vel: at de får noget at spise, at vi har et arbejde, så vi kan tjene penge til at forsyne os, at vi har tag over hovedet, tøj på kroppen osv.

Toppen af det gode liv krakelerer. Altså alt det, der handler om selvudvikling, realisere dit store potentiale og være passioneret. Drømmen om det gode familieliv med masser af tid, nærvær, kærlighed, oplevelser – og ikke mindst; at du ved, at det du gør, giver mening, at dit liv har et formål – alt dette smuldrer igen mellem dine hænder. Du har INGEN plan – du ved ikke, hvor det skal starte. Den smerte, gør så ondt i maven, og spreder sig som negative ringe i dit liv. Smerten holder dig vågen om natten og gør, at du råber mere, er utilfreds, stresset – ulykkelig.

Hvis jeg kender dig ret, starter du også med:

• At fortælle dig selv, at du ikke er god nok og ikke har fortjent bedre.
• At du skal vinde i lotto, hvis dine drømme skal lykkes.
• At livet indebærer hårdt slid og et travlt familieliv.
• At det sikkert er din mands skyld, at det ikke lykkes (her kan jeg afsløre, at det med tiden ender med en skilsmisse, når parfoldet skal konkurrere: hvem har nu mest brug for X (indsæt selv behovet))
• At du også har ekstra udfordringer med dit barn/børn, og du derfor ikke får det, du drømte om.
• At du glemmer, at når du peger fingre af andre familiers måder at løse problemer på, peger der 3 fingre tilbage på dig.
• At du blider dig selv ind, at lykke ikke findes.
At det også bare handler om de 10 kilo du skal tabe – så lykkes det hele. (her ser jeg RIGTIG mange starte – og heldigvis finder vi ofte ud af, at når du starter et andet sted, så er de 10 kilo ikke kernen af problemet)
• At du også bare kan gå ned i tid, finde et nyt arbejde – eller flytte til et nyt hus. (alt dette koster på din energi og på din pengepung, og er IKKE den primære løsning)

Så hvad ville det være værd for dig – hvis du en gang for alle fik den rigtige plan for at få livet tilbage?

For mange skal der springe en bombe, før de vælger at gøre noget ved det! En bombe er fx et dødsfald, sygdom, fyring, skilsmisse mv. Sådan en begivenhed, der trækker tæppet væk under dig.
For mig var det en fyring.

Jeg lyttede simpelthen ikke efter – for set i bakspejlet kan jeg godt se, at min krop prøvede at råbe mig op. Men jeg lyttede ikke. Jeg forstod simpelthen ikke, HVORDAN alle andre kunne lykkes (det fandt jeg ud af de heller ikke kunne). Men det fik mig til at knokle ENDNU hårdere, og tale ENDNU mere grimt til mig selv. Jeg fik også super mange gode råd om ”bare at få en barnepige”, at livet med små børn ”bare” er hårdt. Osv. osv. Men jeg blev jo ikke mere glad af den grund.

Heldigvis (siger jeg i dag) blev jeg fyret. Der skulle skæres, og jeg var lige kommet tilbage fra barsel. Det var helt oplagt, og jeg vidste det godt. Jeg var faktisk MEGA lettet. Nu kunne jeg gøre noget vildt med mit liv. Og det satte jeg mig for! Men F*** det gjorde ondt. Det var så hårdt, og jeg vil ikke håbe for dig, at der skal springe en bombe, før du gør noget.

Men ville jeg have ønsket det anderledes i dag?

NEJ! Jeg er simpelthen ikke den rejse foruden.

Jeg fik:

• Overskud til at få barn nr. 4. En stor, stor drøm om en børneflok. Det havde jeg ikke gjort, hvis jeg var blevet i ”lorten”. Læs mere her (Skal I have flere børn)
• Energi til at motionere, spise sundt og passe godt på mig selv. Før var jeg altid så træt, og fuld af gode undskyldninger.
• Fik masser af mod og tro på, at jeg kunne noget ekstraordinært: fik virkelig blod på tanden til at blive selvstændig og realisere mig selv karrieremæssigt!
• Jeg fik pludselig øje på, at jeg smiler mere! Hver dag, jeg er glad! Jeg kysser på min mand og børn hver dag – fordi jeg har det, at kunne give af mig selv.
• Jeg har fået energi til at gøre mere: være mere social, aktiv med mine børn og mod til at bevæge mig ud, hvor jeg aldrig har været før.
• Jeg siger fra: til relationer, der dræner mig, til de sociale medier, der poster glansbilleder, til mig selv – når jeg ikke tror, jeg er god nok. Væk med den pæne pige (næsten?)
• Intet er umuligt. Vi kan alt, livet er en legeplads – og der er plads til spildt mælk!
• Lyst til at holde fri, slappe af. Nyde min ferie og se frem til alle de oplevelser, vi har til gode.
• Lært at prioritere mig selv: vide hvornår jeg skal ventilere, tanke overskud og have mere at give af.

Vil du også forlade smerten – og få det familieliv du drømmer om?

Vil du have en plan på, at få livet tilbage som mor?

Du får sammen med mig en helt unik løsning: Jeg er med dig hele vejen – når du må bide i græsset, når det gør ondt og du får lyst til at vende om.

Jeg ved, at du kan få det liv, du drømmer om – er du interesseret i en afklarende samtale med mig, så hold dig ikke tilbage. Det koster ingenting, og vi finder sammen ud af, om vi er et match eller om jeg kan hjælpe dig videre på en anden vej.
Søg om en samtale her!

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest