Hvor tilfreds er du med dit liv?

af Krista Koldborg Moeller

Jeg har lige haft en weekend, hvor jeg virkelig fik noget at tænke over. Om ambitioner, om at turde være sårbar, stole på sin mavefornemmelse og leve livet fuldt ud.

Min svigermor var 45 år, da hun mistede sin mand – min svigerfar. Det er mig om 10 år. Jeg snakkede med min mand om det – og at vi kun er 10 år fra, hvor hun stod – gav lidt kuldegysninger. Vi er en familie, der har haft døden tæt på nogle gange. Vi har måttet sige farvel til mennesker, vi elsker, og vi har også snydt den og levet videre. Men døden er både noget vi helst ikke vil snakke om, noget, som alle stivner lidt ved – men den er jo altså ret sikker: vi SKAL dø en dag.

Jeg er ikke selv sådan dus med døden – jeg kan godt blive ret skræmt. Men jeg forholder mig også til den. Faktisk er en del af stresscoaching at skrive sit eftermæle: Hvad håber du din familie, dine nærmeste, dine børn, din mand, kone, søskende osv. siger om dig. Det er et stærkt redskab, når vi søger efter, hvad vi vil med vores liv.

Et liv baseret på frygt, på tvivl og passiv tilgang, er et liv, der er levet halvt. Rigtig mange søger, og er mellemtilfredse med deres liv. Men de tager ikke action på, hvordan det ellers kunne være. Og det giver stress – det giver stress, ikke at leve i takt med dine indre værdier. Og hvordan skal vi kende vores indre værdier, hvis vi ikke giver os selv luft.

Er du her fuldt ud, eller venter du?

Dit liv er en gave. Men er du bange for at pakke den op? Vi kan som regel godt sætte os nogle mål, vi gerne vil indfri, og tit handler det jo bare om ” at når jeg får en kæreste, så bliver det godt” Eller ” Når jeg får et arbejde, der virkelig ser mig, for den jeg er” ” Jeg skal bare finde min ”rette hylde”.

Men du kan ikke overlade din lykke til andre. Du skal stoppe med at jage, og være i en zombietilværelse. Du skal tage et valg.

Din frygt får alt for meget taletid. Fx kan mange tænke, at de ikke har fortjent at udleve deres drømme, håb og ønsker. De tror, de må nøjes. At det er alle de andre, der er heldige.
Når du skal finde din frygt, skal du kigge på:

Træffer jeg den her beslutning for at undgå noget, eller for at skabe noget mod det, jeg ønsker.

Tænk lige på den sidste store beslutning, du tog – i hvilken retning gik den?
Glider nutiden forbi dig, fordi du tænker over fortiden og planlægger fremtiden? Hvad skal der til, for at du nyder LIGE NU!

Kender du de her frygtstrategier:

1. Frygten for ikke at være god nok (vi fejler nok alligevel)
2. Frygten for hvad andre mener (tænk hvis vi stikker ud af mængden)
3. Frygten for at fortryde (vi kender ikke udfaldet, så vi lader være)
Måske du også kender de gode intentioner, når du har holdt en ferie: Nu skal det være, nu skal det være anderledes. Din hverdag er fyldt med gøremål, stress og jag – og ikke mindst tusind ting, du ikke har nået. Men du oplever en gnist af lykke – før den igen drukner i hverdagen. Eller du bilder dig selv ind, at du liiige skal have det hele på plads, FØR du kan gøre noget ved dine drømme. Du venter på det helt rigtige tidspunkt, som måske aldrig kommer.

Lever du livet fuldt ud?

Prøve at liste alle dine livsområder op, som er vigtige for dig. F.eks Familie, arbejde, økonomi, sundhed, kærlighed, selvudvikling, rejser, fritid osv. Giv dem karakter fra 1-10. Hvor er du virkelig tilfreds, og hvor lader du dig stoppe. Se derefter på, hvad der forhindrer dig i at det var 10?

Jeg ved, at der venter dig store muligheder – og helt liv som du skal fylde ud!

 

 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest