Hvad står egentlig i vejen for at du når dine mål?

af Krista Koldborg Moeller

Måske er du én af dem, der satte sig et nytårsforsæt og vil lykkes med det – men 2 uger inde i det nye år, må du (igen) sande, at det er svært. Skal du?

• Tabe dig
• Være mere glad
• Gøre gode ting for dig selv – mere mig-tid.
• Løbe 3 gange ugentlig.
• Afklare en jobsituation
• Eller ????

Forandringer er ved gud svært! Det er svært at gøre noget nyt. Dels fordi vores hjerne helst vil gøre det den plejer, så den kan spare på energi til potentielle tiger og formering. Det er bare sådan vores hjerner er indrettet. Og følger du den strategi, så sker der ikke noget nyt, og du udnytter IKKE dit potentiale. Du bliver en slags søvngænger i dit liv.

Sidste år tog jeg en stor beslutning om at starte virksomhed, og få en ICI coachcertificering. Dels for at løfte mit niveau, få en brush-up på mine coachingkompetencer – men også for at tage mig selv alvorlig på min nye rejse, udfordre mig selv og nå mine mål! Jeg besluttede at investere i mig selv, selvom mange, inkl. mig selv, også syntes, det var en STOR mundfuld.

Vores vaner, gamle handlemønstre osv, er velsmurte kørebaner – som at køre gennem en tunnel, hvor det er svært at banke igennem væggen og komme over på et nyt spor, som man virkelig ønsker at etablere.

Jeg har brugt coaching til at holde mig på det nye spor. Jeg ved, at når jeg får lyst til at ”gøre som jeg plejer”, så er det IKKE det rigtige for mig (at gøre). Så er det min hjerne, der spiller mig et puds, og jeg skal holde fast.

Kender du det?

Er der en genvej?

Nej.
Spørg dig selv:
Hvor vigtig er det her for mig?

Det kræver noget af dig at nå dine mål. Men jeg ved, du kan. Jeg ved, at du rummer uanede ressourcer til at nå dit mål. Men der er ingen hurtige fix. Tænk hvis du rent faktisk skulle bygge en ny vej. Hvor meget det rent faktisk kræver. Du får ikke bare kørt grus på, og så er vejen der. Der skal beregnes, skovles, investeres, stampes flere forskellige lag på, før vejen er stabil, og du vil kunne køre sikkert på et stærkt grundlag. Vil du tabe dig, er det ikke nok at købe en cykel – du ved udmærket, at forandringen først kommer, når du har været vedholdende, at det kræver styrke, planlægning, mod mv. Har du mistet overblikket i din hverdag, ved du ikke hvad du skal gøre for at nå dine mål, og er dit største ønske at være glad og tilfreds med dit liv – så skal der åbnes op for nye bevidstheder – og der er coaching et stærkt værktøj.

Du er ikke alene

Der er ingen medaljer til dem, der alene prøver at løse deres problemer. Det er hårdt arbejde bare at hænge i (din hjerne vil virkelig udfordre dig), men i det sekund du når bevidstheden om det – er du langt på din rejse. At se nye perspektiver, udfordre sig selv – det kræver ofte en træningsmakker, der tror på én, udfordre og åbner dig op.

Øvelse:

En lille øvelse – jeg ved godt den er lidt grænseoverskridende for nogen – men lad os antage, at vi var til din begravelse:
• Hvem håbede du kom?
• Hvad håbede du folk sagde om dig – hvad skulle fremhæves?
• Hvad håbede du dine børn sagde?
• Hvad håbede du din mand/kone/kæreste sagde?

Prøv virkelig at tage øvelsen til dig – også selvom den fremkalder tårer.

Du har jo rent faktisk kun det her liv, så hvad skal stå i vejen for, at du når dine mål?

Tag en beslutning – du har et valg

Hvornår tog du sidst en beslutning? Ikke sådan en: jeg-tror-jeg-tager-en-beslutning.

Men én: JEG VIL DET HER! OG INTET SKAL FORHINDRE DET!
Forskellen på dem der lykkes og dem, der ikke lykkes, handler om hvorvidt du bliver ved. Er du bange for at mislykkes? Ser du allerede modstand, inden du er gået i gang?
Når du laver fejl eller det mislykkes for dig, så er der meget læring at hente. Det er jo netop dér, du kan lære, og vide hvad dit næste skridt skal være. Det er ikke så vigtigt, hvilke forhindringer du møder på vejen mod dit mål, men din måde at FORHOLDE sig til dem.
• Hvad skete der?
• Hvad skal justeres?
• Hvad lykkes?

Coaching vil i den grad fokusere på dette. Vi vil hele tiden kile ned – og skabe nye handlemønstre. Du bliver hele tiden skarpere, og holder fokus. Du slapper af på vej mod dit mål, fordi der ingen fejl er, kun læring. Dermed slapper din hjerne også af – der er jo reelt ingen fare på færde.

Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte

Sådan siger mange til mig, når vi starter. Nej, vores liv er jo ret kompleks. Et vægttab handler jo ofte ikke bare om et vægttab. At skifte arbejde, handler jo ofte ikke bare om at skifte arbejde. Der er så meget mere på spil. Og derfor coacher jeg også i forløb. Én coaching kan starte meget – men skal du i mål, skal vi starte med små vigtige skridt, der hele tiden løfter dig videre. Jeg gentager gerne – der er ingen genvej.

Så hvor vigtigt er det her for dig?

Jeg ved du kan – og jeg hepper på dig!
Bedste hilsner
Krista
PS: Har du taget beslutningen om at ville i mål? Så hop ind her og få fat i din første session!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest